INFORMATIE

Het Enduro Sprint Kampioenschap is een nieuw offroad kampioenschap dat is opgericht met als doel om cross country dichterbij het klassieke enduro te brengen en een competitie te creëren voor zowel wedstrijd als hobby rijders. De wedstrijden worden verreden op een afgesloten circuit waardoor het ook mogelijk is om met een crossmotor deel te nemen. De Enduro Sprint is verzekerd met SpeedSecure, hierdoor is het niet nodig om een licentie bij een motorbond af te sluiten om mee te doen.

Tijdens elke ronde van de Enduro Sprint wordt er een proef uitgezet van ongeveer 10 tot 15 minuten, waardoor u minimaal een uur op de motor zit. Tijdens de wedstrijd neemt u de strijdt op tegen de klok, in totaal worden er 5/6 rondes gereden en de totale tijd is de uitslag.

HOE ZIET EEN WEDSTRIJDDAG ER UIT?

Meld jezelf aan bij aankomst van de enduro sprint locatie via de MOTO INSIDE APP. Op het moment dat alles akkoord is, ga je de motor keuren op geluid, remmen etc. Vervolgens komt de motor in je eigen vak te staan waar je de hele wedstrijd verblijft. Dus neem een milieu mat, eten/drinken enzovoort mee. Ook ontvang je na de keuring je TIJDEN KNIP KAART. Deze bevestig je aan het stuur.

Op jouw tijden kaart staan jouw start tijden van de proef. Deze tijden worden geknipt bij aanvang van de ronden. Na dat je de proef hebt gereden ga je weer terug naar je vak. Hier wacht je tot jouw volgende start tijd. Nadat je al de proeven hebt gereden worden deze tijden in totaal bij elkaar opgeteld. Wie dan de minste totaal tijd heeft wint en zo verder.

Na de wedstrijd is er een prijs uitreiking voor de top 3 per klassen.

Punten telling per wedstrijd:

Plaats 1               100 punten

Plaats 2               97  punten

Plaats 3               95 punten

Plaats 4               93 punten

Plaats 5               90 punten

Plaats 6               89 punten

                              ga zo verder

 

Rijd je alle wedstrijden en kom je in de TOP 10 van de tussenstand te staan na 5 wedstrijden,  is er een leuke waardebon te verdienen vanuit KTM/HUSQVARNA/GASGAS. Deze is in te leveren bij jou dealer in de buurt. Daarnaast is er nog een goodiebag te winnen mogelijk gemaakt door Twin Air.

 

Ook is er de wisselbeker te verdienen voor de DEALER TEAMS. Elke dealer kan 3 rijders aanmelden door een mail te sturen naar info@endurosprint.nl

 

Klasse beschrijving:

 

Jeugd:                                                             Voor rijder/rijdster met een 85cc grote wielen vanaf 13 jaar tot 125 cc t/m 17 jaar.

Hobby:                                                            Voor de rijder/rijdster zonder enduro ervaring of kennis.

Nationale/40+:                                             Voor de rijder/rijdster met enduro of motocross wedstrijd ervaring en 40+ers.

Inters:                                                              Voor rijder/rijdster met veel enduro ervaring. Ook voor de motorcrosser met veel wedstrijd ervaring.

Dealer teams:                                                Elke dealer kan 3 rijders opgeven. Maakt niet uit welke klasse. De dealer krijgt het aantal punten wat de rijders halen.  

 

Mochten wij als organisatie vinden dat jij in een andere klasse thuis hoort word je in overleg overgezet naar een andere klasse.

Zie hier een voorbeeld van het tijdschema.

INSCHRIJFPROCEs en kosten

Tijdens de Enduro Sprint wedstrijden maken we onderscheid in 5 verschillende klasse, jeugd, hobby, 40+, nationale en de inters. Voor de Enduro Sprint comepetitie heb je geen KNMV of MON licentie nodig, de inschrijfkosten zijn inclusief verzekering.
Inschrijven gaat via het inmiddels welbekende Moto Inside. U kunt ervoor kiezen om u in te schrijven voor de volledige competitie of voor een enkele wedstrijd. Wanneer je inschrijft voor de volledige competitie betaal je €175,-,  €35,- per wedstrijd en voor een enkele wedstrijd zijn de inschrijfkosten €37,50 die later geopend zullen worden. De inschrijfkosten zijn dus inclusief verzekering. 
Wanneer je inschrijft voor de hele competitie ontvang je een gepersonaliseerde koplamp sticker voor jouw enduro motorfiets.

381248_MY22 KTM 350 EXC-F - Cat B (1).jpg
88634_FE 350 2022.jpg

REGLEMENT

Bekijk de regelmenten van de Enduro Sprint hieronder